Magistrații i-au trimis în judecată pe cei doi agenți de la Secția 2

102

Au fost trimiși în judecată de către magistrați. Vorbim despre cei doi agenți de la Secția 2 Poliție Timișoara care sunt acum cercetați pentru de luare de mită. Totul s-a petrecut la mijlocul lunii octombrie, când unul dintre ei a fost prins când încasa 1.300 de lei de la șoferul care a făcut sesizarea la Direcția Generală Anticorupție.

Mai exact, ancheta a pornit de la un bărbat care sustine că i s-au cerut bani de către doi polițiști, după ce a fost oprit în trafic pentru că avea numerele provizorii expirate la autoturism. Cei doi polițiști au pus la cale un plan, spunându-i șoferului că poate scăpa fără să fie sancționat, dacă aduce bani la următoarea întâlnire, când unul dintre cei doi agenți va ieși din tură.

Astfel că denunțătorul s-a întâlnit cu unul dintre ei, având asupra lui 1700 lei. Polițistul a luat doar 1.300 de lei din bani. Imediat ce a luat banii, procurorii DGA au intrat pe fir. “Inculpatul I. T. St., agent de poliţie, la data de 13.10.2015, în jurul orelor 13.00, deşi a constatat faptul că martorul denunţător T. I. A. a condus pe drumurile publice un autovehicul având valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie expirată, faptă ce poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 al. 1 Cod Penal, a acceptat o suma 1.300 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de constatarea săvârşirii infracţiunii comise de acesta, sumă pe care a primit-o ulterior, în aceeaşi zi, în jurul orelor 14.30, prin intermediul colegului său L. D.”, susțin procurorii.

În tot acest timp, se pare că cei doi polițiști au fost cercetați în stare de libertate.

(Sursa foto: www.mondonews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ