Mafia Italiană înfruntată cu curaj de o româncă! Roxana Roman a fost decorată de preşedintele Italiei!

1978

Roxana Roman, o româncă în vârstă de 34 de ani stabilită la Roma, a fost premiată de președintele Italiei, Sergio Mattarella. Femeia a primit distincția „Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene”.

În urma acțiunilor Roxanei Roman, pe 15 octombrie, justiția italiană a decis trei condamnări în scandalul „Roxy Bar”, trimițând după gratii trei membri ai unei organizații mafiote care „controla” o periferie a Romei.

Pe 1 aprilie 2018, în ziua Paștelui catolic, doi membri ai clanului, Antonio Casamonica și vărul său, Alfredo Di Silvio, au intrat în barul deținut de Roxana și Marian Roman, unde au lovit o persoană cu dizabilități doar pentru că a îndrăznit să deschidă gura în fața lor.

Apoi l-au bătut fără milă și pe Marian Roman, pentru că nu i-a servit pe ei primii. Mafioții au trecut și la alte amenințări și le-au pus în vedere românilor să plece din zonă. „Aici comandăm noi și, dacă nu faci ce-ți spunem, te omorâm”, le-au transmis mafioții.

„Nu-mi este frică, nu mi-a fost niciodată, indiferent cine sunt ei și de naționalitatea noastră. Barul acesta este toată munca noastră, nu renunțăm la el.

Curajul lor „nebun” a fost aplaudat de foarte multe personalități. Virginia Raggi, primarul Romei, a vizitat barul, în semn de susținere pentru cei doi români.

sursa: libertatea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.