MAE, o nouă avertizare pentru Grecia: Ploi torenţiale şi furtuni

82

Ministerul de Externe atenţionează cetăţenii care se află sau călătoresc în Grecia că sâmbătă după amiază mai multe zone vor fi afectate de ploi torenţiale şi furtuni.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă începând cu după-amiaza zilei de 3 august 2019, respectiv ploi torenţiale şi furtuni puternice. Zonele afectate în mod special de vremea nefavorabilă sunt Macedonia şi Tracia”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

MAE informează, de asemenea, că românii care se confruntă cu urgenţe „au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076”.

Totodată, instituţia „recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.