Macron și Le Pen, umăr la umăr în bătălia pentru Franța! VIDEO

181

Centristul Emmanuel Macron ocupă primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, potrivit mai multor sondaje de opinie, citate de cotidianul belgian L’Echo.

Un institut francez de sondare a opiniei publice îl plasează pe primul loc pe Emmanuel Macron cu 24-25% din voturi, cu mult în faţa radicalului de stânga Jean-Luc Mélenchon şi a candidatei Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, care au obţinut în jur de 20%, departajaţi de câteva zecimi de punct. Candidatul dreptei François Fillon se află pe locul al patrulea, cu 18% din voturi.

Le Pen

Un alt exit-poll îl arată clar pe primul loc pe Emmanuel Macron, urmat de Marine Le Pen. Pentru poziţia a treia, lupta se decide între Jean-Luc Mélenchon şi François Fillon.

Un alt sondaj de opinie anunţă că în frunte se află Emmanuel Macron şi Marine Le Pen fără alte comentarii,.

Emmanuel Macron – 24%
Marine Le Pen – 22%
Francois Fillon – 20,5%
Jean-Luc Mélenchon – 18%

Emmanuel Macron garantat urmează să fie în cel de-al doilea scrutin, conform sondajului dat publicității duminică la prânz.

Deloc surprinzător, potrivit cotidianului belgian La Libre, francezii care trăiesc în America de Nord (Canada și SUA), cu excepția Montreal, au votat pentru Macron (45,35%), Fillon (25,33%) și Mélenchon (14,05%). Cei ce trăiesc în Statele Unite și Canada au trebuit să meargă la vot sâmbătă din cauza diferenței de fus orar.

Rata de participare în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa atingea 69,42% duminică la orele locale Potrivit Ministerului de Interne francez, fiind în uşoară scădere în raport cu primul tur al alegerilor din 2012 (70,59%), dar una dintre cele mai bune din ultimii 40 de ani, informează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ