Macaragiu mort la Timișoara după ce a căzut de la 50 de metri. Lucra pe șantierul unui uriaș proiect imobiliar

6491

Anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Poliţiei la una din firmele de construcţii care lucrează la ISHO, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte imobiliare din Banat. Ancheta a fost declanşată după ce un macaragiu a murit, în miez de noapte, pe şantier.

Un macaragiu în vârstă de 52 de ani care lucra la ISHO, unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare din Banat, a murit pe şantier. Decesul macaragiului a avut loc în noaptea de 20 spre 21 noiembrie, în jurul orei 00.25. Informaţia privind decesul bărbatului nu a apărut public până acum. Reprezentanţii Poliţiei Timiş au declarat că a fost deschisă o anchetă după ce macaragiul a căzut de la 50 de metri înălţime.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş nu a putut fi contactat, dar surse din cadrul ITM au confirmat că la nivelul instituţiei se face o anchetă, dar cazul nu este încă tratat ca un accident de muncă, realizându-se investigaţii pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Reprezentantul ISHO, Daniel Crainic, a confirmat pentru „Adevărul” decesul muncitorului, susţinând că nu a fost vorba de un accident, muncitorul suferind un stop cardiac. Daniel Crainic a mai declarat că şi reprezentanţii dezvoltatorului au crezut iniţial că firma de construcţii pe care au angajat-o şi pentru care lucra muncitorul nu a respectat vreo normă de securitate în muncă, dar, susţine Daniel Crainic, s-a dovedit că omul suferise un infarct. Reprezentantul ISHO a mai declarat că muncitorul lucra pe timp de noapte pentru că sunt anumite operaţii care se desfăşoară noaptea.

sursa – adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ