Lupta cu cerşetorii continuă! Sunt mai puţini, dar nu dispar

128

Poliţiştii locali din Timişoara continuă lupta cu cerşetorii. În această lună, agenţii au identificat şi amprentat peste 50 de oameni ai străzii care apelau la mila publică. Deşi aceste persoane sunt ridicate, identificate şi predate serviciilor sociale, ei se reîntorc pe străzi, făcând tot mai dificilă munca poliţiştilor.

Cei 51 de cerșetori și oameni ai străzii au fost preluaţi din zone precum Catedrala Mitropolitană, Proclamația de la Timișoara, Calea Aradului cu Miresei, Calea Șagului, Calea Sever Bocu, Piața Victoriei, Piața Libertății, B-dul Regele Carol, Str. Mărășești, Piețele Badea Cârțan și 700, Calea Martirilor sau Piața Consiliul Europei.

„De fiecare dată, polițiștii locali iau măsurile legale de preluare din stradă, majoritatea dintre cei depistați fiind aduși de mai multe ori la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date, după care au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului. Reamintim că din punct de vedere legal, conform Legii 155/2010 a poliției locale, polițiștii locali acționează pentru identificarea cerșetorilor, a copiilor lipsiți de supravegherea și ocrotirea părinților sau a reprezentanților legali, a persoanelor fără adăpost și procedează la încredințarea acestora serviciului public de asistență socială în vederea soluționării problemelor acestora, în condițiile legii. Deși nu există o bază legală pentru a-i obliga să stea în centre, pentru a nu mai fi întâlniți pe stradă, Poliția Locală acționează permanent pe această linie, încurajând populația să nu le mai ofere bani și să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 dacă observă astfel de persoane în stradă”, transmite Poliţia Locală.

Potrivit instituţiei citate mai sus, numărul persoanelor care apelează la mila publică și a oamenilor străzii a scăzut față de anul trecut, dar se menține numărul mai ridicat al acestora pe timp de vară, vârful fiind înregistrat în luna iunie, atunci când au fost depistați 118 cerșetori și oameni ai străzii. Aceștia sunt întâlniți cel mai frecvent în zona centrală, respectiv Piețele Victoriei, Libertății, pe str. Alba Iulia și Mărășești.

cersetori-1

LĂSAȚI UN MESAJ