Lugojul se impune ca nou centru al motocrosului național

426

Lugojul a fost din nou la înălțime. Două zile de organizare impecabilă au adus bucuria în sufletele spectatorilor amatori de cai putere. Dealul Hezerișului a vuit două zile de motoare turate, semn că a venit iar vremea de a alerga cu motocicleta pe coclauri.

Sportivii de la motocros au început cu bine un nou sezon competițional. Iarna lungă și plicticoasă a cam amorțit încheieturile și a cam depus un strat de rugină pe roți și lanțuri.

Prima zi a campionatului național pe echipe de motocros din acest an, a avut de toate. De la o vreme splendidă, ce a ținut cu sportivii până la oameni de meserie ce au știut ce fac pentru a ieși totul bine.

Poate că acest regal de viteză și sărituri nu ar fi fost posibil fără Moto Extrem Club Lugoj și neobositul său lider Liviu Jigmond. Merită toate laudele din lume pentru efortul depus.

Clasele MX 1, 50cc, 85cc și Veterani au concurat sâmbătă, în prima zi.

Lugojanul Mihai Stoichescu a profitat de terenul propriu și s-a impus detașat câștigând detașat clasa MX 1, impunându-se în ambele manșe. Cu acest prilej și-a oferit singur un cadou la aniversarea sa de 29 de ani, împliniți chiar în ziua concursului.

La juniori, la 50cc, Maya Cojanu a câștigat de asemenea ambele manșe. Martin Szasz și Darius Niculescu au urmat obținând cele două locuri doi, respectiv trei.

La 85cc Eross Koppany și Ștefania Băncilă au terminat la egalitate la general. Au fost urmați de Andrei Strejut pe trei.

Iar veteranul Gimapiero Borghetti a câștigat competiția la clasa rezervată lor, urmat de Daniel Nagy și Marian Ioviță.

Situația pe echipe după prima zi, pune clubul Steaua GT București pe primul loc cu 183 de puncte, Moto Extrem Lugoj ocupa locul doi cu 156 de puncte, iar podiumul este completat de Jitsu Zărnești cu 132 de puncte.

În ziua a doua, duminică 3 aprilie, s-au desfășurat cursele de la clasele: 65cc, MX2 și categoria amatori.

Iar câștigătorii au fost: Băncilă Ștefania de la Steaua, urmată de Bocan Alexandru Ionuț, Lugoj și Chiujdea Ioan – CSM Bucuresti la 65 cc. La MX2 s-a impus Balazs Istvan -Steaua, urmat de Stoichescu Mihai – Moto extrem Lugoj și Filip Andrei de la Zărnești. Iar amatorii au câștigat clasa rezevată lor în ordinea Roșu Vlad Mihai Moto Extrem Lugoj, Boran Alexandru – Moto Extrem Lugoj și Benga Bogdan – Jitsu Zărnești.

Iată că antrenorul Liviu Jigmond, și el fost sportiv cu ani în urmă, a reușit să adune în jurul său un nucleu de ucenici, ce visează cu toții să calce pe urmele campionului Mihai Stoichescu. Dacă au și pistă de antrenament de nivel național, calea marii performanțe este deschisă. Dealul Hezerișului așteaptă pe toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ