Ludovic Orban a venit în regiunea de vest pentru a impulsiona o rezoluție de dezvoltare. Video

100

Vizita la Timișoara a liderului liberal, Ludovic Orban, parcă a mai renăscut activitatea în PNL. Aici lucrurile nu păreau să se miște cu o viteză sesizabilă. Totul lâncezea în dispute sterile între conducerea partidului și grupuri de primari ce au altă opinie decât cea oficială.

Conducerile celor patru filiale județene din regiunea de dezvoltare Vest s-au întrunit la noi în oraș pentru a semna un important protocol ce va sesiza cele mai importante direcții unde trebuie investit în această zonă.

Prin semnarea și adoptarea rezoluției de azi se va asigura un program coerent de investiții pentru a armoniza cerințele și necesitățile administrațiilor locale ca atunci când vor ajunge la guvernare să se poată porni imediat la drum fără a pierde mult timp cu creionarea unor linii de dezvoltare. Această rezoluție este doar o sinteză a ceea ce se va îndeplini într-un singur mandat de guvernare.

Gheorghe Falcă și Ludovic Orban au arătat, în mare, câteva din cele mai importante puncte din aceste proiecte.

Pe scurt (lista fiind mult mai lungă) se pot cita câteva din ele:
– În județul Arad se va insista pe realizarea unei săli de sport, legătura pe autostradă între Oradea și Timișoara, modernizarea aeroportului dar și drumul de interes turistic Via Carpatica.

– În județul Caraș-Severin cel mai important proiect se leagă de un modern port de mărfuri de tip cargo la Moldova Nouă. Astfel România se va lega din nou în mod real de principala cale navigabilă Rin-Main-Dunăre ce străbate continentul de la Vest la Est.

Potențialul uriaș de linie de transport al Dunării nu este deloc folosit. Ar trebui deblocate prin lucrări ample acele porțiuni unde Dunărea nu are adâncimea minimă necesară navigației pe orice anotimp.

Tot o investiție majoră ar fi si construirea unei linii ce permite legarea Timișoarei cu Reșița prin trenuri ce pot transporta containere și camioane prin interconectarea acestor sisteme.

Între Băile Herculane și Valea Jiului este nevoie de o legătură sigură pentru a putea folosi potențialul turistic imens al ambelor zone.

– În județul Hunedoara zona Parâng, Straja dar și zona Ulpia Traiana Sarmizegetusa ar trebui puse serios pe harta locurilor de vizitat. Munții ar permite realizarea unor domenii schiabile imense.

Evident că nici Timișul nu este scăpat din vedere. Aici, cea mai importantă ar fi realizarea unui spital regional ce este în discuții de zece ani, dar nimic nu pare să mai pornească până acum.

Referitor la centura de sud a orașului nu au lipsit asigurări de la Ludovic Orban că va fi o prioritate. Dânsul nu a putut scăpa ocazia de a nu pomeni că sfertul ce este în funcțiune a fost finalizat în perioada cât a fost ministru al transporturilor.

„Când ajungem la guvernare, facem și restul (de centură)!”, a spus Ludovic.

„Vă aduc aminte că sfertul de centură care s-a făcut s-a realizat datorită PNL-ului. Când o să ajungem la guvernare, o să facem nu o bucată, mai avem trei sferturi de centură care trebuie făcute și care vor constitui o prioritate pentru noi și ne pare rău că nu au constituit o prioritate și pentru guvernele după 2012”, a explicat președintele Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ