Lucrările din Calea Şagului, blocate şi fără mari şanse de finalizare

100

Veşti bune, dar şi proaste despre şantierul din Calea Şagului. Dacă Statul Major General al Aramatei Române a trimis aviz pozitiv pentru mutarea liniilor de tramvai, lipsesc în continuare acordul de mediu şi autorizaţia de construire.

Anul trecut, când au începul lucrările de reconfigurare a liniilor de tramvai din Calea Şagului, spre noul mall care se deschide acolo, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a semnat o autorizaţie de construire, iar investitorul de la centrul comercial a demarat lucrul. Din păcate lipseau acordul de mediu şi avizul de la Armată. După jumătate de an acest aviz a venit, dar Inspectoratul de Stat în Construcţii a amendat primăria, cu 20.000 de lei, pentru că autorizaţia semnată de primar era nelegală.

Şi rămâne problema acordului de mediu. Acesta nu se mai poate emite din două motive. În primul rând solicitarea de emitere a acestuia a fost depusă după demararea lucrărilor. În al doilea rând, pe traseul liniilor de tramvai există o staţie de monitorizare a aerului, iar Ministerul Mediului ar fi trebuit să îşi dea acordul pentru mutarea ei, tot înainte de demararea şantierului. Acum e prea târziu.

„Ministerul Mediului le transmite celor de la NEPI (n.r. investitorul care ridică mall-ul) că nu este de acord cu reamplasare staţiei de monitorizare a aerului TM1 din Calea Şagului”, transmit reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiş.

În aceste condiţii lucrările s-au blocat şi nu se ştie când vor fi fializate şi, mai ales, dacă se vor emite documentele care să facă investiţia legală.

Dezvoltatorul care ridică mall-ul din Calea Şagului a investit aproximativ 1 milionde euro în reconfigurarea liniilor de tramvai care să îi aducă pe clienţi la mall, dar şi pentru construirea unui sens giratoriu în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ