Lucrările de pe Bulevardul Cetății, la 15%, după mai puțin de patru luni de șantier VIDEO

55

Lucrările de modernizare a Bulevardului Cetății și a liniilor de tramvai merg bine, spune primarul Timișoarei. Stadiul a ajuns la 15%, după mai puțin de patru luni de șantier.

„Am realizat deja 15% din lucrare, în doar trei luni și jumătate de când am dat drumul la șantier. Progresul este constant și vizibil, iar echipele de pe șantier lucrează conform graficului. În perioada aceasta se lucrează la secțiunea de capăt cu Bogdăneștilor, respectiv la rețeaua de apă și canalizare și la fundațiile pentru stâlpii de pe axul drumului. Pe partea dreaptă, cum mergi spre Gheorghe Lazăr, s-a realizat deja drenajul longitudinal. De asemenea, au fost făcute atât fundațiile și terasamentele pentru liniile de tramvai, cât și fundațiile stâlpilor pentru alimentarea tramvaielor, iar din 1 octombrie am semnat contractul cu Enel pentru relocarea rețelei de medie și joasă tensiune”, a transmis Dominic Fritz.

Noua administrație preferă să lucreze mai mult la un proiect pentru a nu interveni ulterior. Adică alege să prelungească șantierul decât să spargă din nou o stradă după ce a fost reablitată, o practică pe care autoritățile au folosit-o în ultimii ani.

„Adesea sunt întrebat de ce durează atât de mult o astfel de lucrare. Motivul e că o parte semnificativă e legată de ceea ce nu va mai fi vizibil ulterior – înlocuirea rețelelor de apă, canal, termoficare etc. Le facem acum, pentru a nu fi nevoiți mai târziu, să spargem din nou strada. Apoi, nu întotdeauna planurile subterane corespund cu realitatea de pe teren. În cazul lucrării de pe b-dul Cetății, pe o porțiune este nevoie de descărcare arheologică. Nu am oprit întreg șantierul, ci lucrările continuă pe porțiunile unde nu este nevoie de intervenția arheologilor”, explică Fritz.

Bulevardul va fi refăcut pe cele două sensuri cu două benzi, linia dublă de tramvai va fi înlocuită și înierbată, se vor amenaja zece stații, piste de biciclete și trotuare. Valoarea investiției este de aproximativ 85.000.000 lei cu TVA și va fi finalizată estimativ la mijloc de 2023.

VIDEO, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ