3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din Timișoara continuă

La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat restricționarea sau, după caz, închiderea traficului rutier, pe anumite străzi.

Astfel, circulația rutieră va fi restricționată pe următorul traseu, după cum urmează:
 14.02.2024 – 8.03.2024, pe strada Avram Imbroane, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Aristide Demetriade și accesul auto al societății PROMPT S.A.
Restricția este necesară pentru lucrările la obiectivul „CL12 : Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara Nord Lot 2”. Lucrarea este parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). 
De asemenea, circulația rutieră va fi închisă, în perioada:
 15.02.2024 – 15.03.2024, în intervalul orar 09:00 – 17:00, pe strada Ulpia Traiană, tronsonul cuprins între strada Mareșal Alexandru Averescu și bulevardul Liviu Rebreanu.
Lucrările de pe strada Ulpia Traiană fac parte din „CL 13, Lot 2 – Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara SUD” (Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Menționăm că, în Timișoara, proiectul presupune lucrări de extindere și reabilitare ale rețelelor de apă și canalizare, dar și realizarea unui sistem de valorificare a nămolului de la Stația de epurare, precum și lucrări de modernizare ale Stației de Tratare a Apei Bega.
Finanțarea este asigurată în proporție de 75,35% de Uniunea Europeană, 16,88% de la bugetul de Stat, 6% co-finanțare Aquatim și 1,77% de la bugetul local. Finanțarea de la bugetul local se ridică la 4,3 milioane euro.
Referitor la restricționarea sau închiderea circulației rutiere pe traseele menționate, recomandăm șoferilor să folosească rute alternative pe perioada desfășurării lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :