8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Lucrări la rețele Aquatim

Marți, 20 februarie, între orele 8-18 se vor executa trei conectări de conducte pe Bulevardul Take Ionescu, la intersecție cu străzile Tapia, Înfrățirii și la numărul 57. Lucrările fac parte din proiectul CL12 – Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 2, iar pe durata lor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Bulevardul Take Ionescu, Tapia, Înfrățirii, Zimbrului, Titan, Alexandru Golescu, Enric Baader și la Punctul Termic de pe strada Nicu Filipescu.

Tot pe 20 februarie, între orele 9-14 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Bârzava și Vidin. Lucrările fac parte din proiectul CL12 – Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1, iar pe durata lor se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Bârzava, Veronica Micle, Zorile, Vidin, Ioan Negulici, Semicerc, Bachus, Corina Irineu și Lisabona.
În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție în mai multe localități. Pe durata lucrărilor presiunea apei va fi scăzută, după cum urmează: pe 19 și 20 februarie, între orele 8-15, în Sinersig și Jena; în perioada 19-22 februarie, între orele 9-16, în Dragșina; pe 20 și 21 februarie, între orele 8-15, în Lugojel și Jabăr; pe 21 februarie, între orele 9-12, în Cadăr; pe 21 și 22 februarie, între orele 8-15, în Ohaba-Forgaci și Găvojdia.

Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție.
La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.
Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, se recomandă clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. De asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.

Alte subiecte :

Citește și :