Lucian Bode, mulţumit de stadiul lucrărilor de modernizare a căii ferate între Arad şi Simeria

53

Ministrul Lucian Bode, aflat în vizită la Arad, s-a arătat mulţumit ieri de stadiul lucrărilor de modernizare a căii ferate între Arad şi Simeria în cea mai mare parte cu fonduri europene nerambursabile. Ministrul transporturilor şi-a exprimat speranţa că unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură feroviară va fi finalizat înainte de termen.

„În ansamblu, lucrarea are un stadiu fizic de aproximativ 45%. Suntem în grafic cu toate plăţile, este foarte important. Lucrările sunt conform contractului. În aceste condiţii, termenul de martie 2023 este un termen realist. Eu mi-aş dori ca acest obiectiv să fie finalizat înainte de termen”, a spus Lucian Bode.

Pe traseul reconfigurat, care include nouă poduri noi peste râul Mureş şi două tuneluri, se va putea circula cu până la 160 de km pe oră. Pe de altă parte, în timpul unei vizite la Fabrica de vagoane călători Astra Arad, Lucian Bode a declarat că Guvernul va modifica legislaţia privind judecarea în instanţă a contestaţiilor depuse la licitaţii, în condiţiile în care mari proiecte de infrastructură sunt blocate de ani de zile şi nu se pot obţine fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ