LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru șoferii ,,iresponsabili” din BANAT și din țară! Ce vor păți în curând aceștia…

7861

Șoferii care încalcă în mod repetat regulile rutiere vor da din nou examenul scris dacă vor să-și recupereze permisul. Guvernul vrea să modifice legea ca să-i educe pe șoferi și să reducă numărul de accidente rutiere. Va fi tot mai greu să obţii un permis de conducere în anii următori. Prima condiţie, eliminatorie, e că nu vor mai deveni şoferi cei care nu au absolvit măcar 10 clase. Cei care vor sa obtina carnetul auto se vor putea inscrie la scoala numai daca au absolvit 10 clase, conform Digi24. Toate acestea sunt stipulate în Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră, pe perioada 2016-2020, adoptata de Guvern pe 12 octombrie 2016,

Școlarizarea a fost și rămâne o problemă în România. Dacă în perioada comunistă obligația de a trimite copiii la școală era oarecum rezolvată, acum numărul celor care nu merg deloc la școală crește anual. Pe șosele rulează numeroși șoferi fără știință de carte, mulți de etnie romă, care și-au luat permisul de conducere în condiții dubioase.

Autoritățile vor ca șoferii care încalcă regulile de circulație in mod repetat sa fie obligați sa dea din nou examenul teoretic. Cine obține nota de trecere, primește permisul înapoi. Vorbim despre cazurile în care un conducător auto a încălcat de cel puțin cinci ori legea pe durata unui an și a fost sancționat.

Mai mult de jumătate dintre cei care au permisul de conducere vor greși la întrebări din chestionare. Asta pentru că au uitat o parte din ce au învățat când au dat examen. Din păcate, în unele cazuri, șoferii nu mai știu nici reguli elementare. Prin impunerea acestui examen, polițiștii speră să educe și să obțină o scădere a numărului de accidente.
Noua strategie de creșterea a siguranței rutiere prevede și ca șoferii prinși de mai multe ori băuți la volan să facă teste medicale care să stabilească dacă sunt dependenți de alcool. După ce se vindecă, ei își pot primi permisul înapoi.

În privința studiilor celor care vor să-și obțină permisul de conducere, Guvernul va impune finalizarea învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere. Potrivit noii Legi a Educației, învățământul general obligatoriu este de 10 clase și cuprinde învățământul primar și pe cel gimnazial. Obligația de a frecventa învățământul de 10 clase, la forma cu frecvență, încetează la vârsta de 18 ani.

Sursa: aktualnews.ro

3 COMENTARII

  1. eu ccred ca mai bine ar face drumuri si dupa aia cod rutier nou dar la noi cum viseaza unu o prostie gata asa facem,sint si din astia care nu respecta legea dar foarte putinicele mai multe accidente sant ca nu avem auto strazi nu cod rutier/

  2. Dar si cei care dau ore de conducere, onclusiv examinatorii, sa fie instruiti la in nivel civilizst, masini corespunzatoare, so un vocabular decent
    .Sant convinsa ca tot asa vor evolua situatile. Vin on tara anunt don timp ca vreau sa se ocupe intnsiv de mine, si in fiecare zi ii cu masina la atilet, am achotat p suma de bani, si mai a avut tupeul sa imi ceara pentru etc. Culmea nesimtiri. Din 12.09.2016./ pana 28. 09.2016. 6h. Mam razgandit deja, ii mai scump aici, dar se ocupa cu sseroozitate de clienti, dar cum voi mai recupera bani? Asta a stiut cdl mai bine, nu mi.a eliberat chotanta.

    • La limba română pe care o scrii nici nu cred că ai lua examenul de șofer. Te-au simțit și de aia te-au refuzat politicos, încât să renunți de bună-voie!

LĂSAȚI UN MESAJ