Lotul 3 Lugoj – Deva înaintează, dar birocraţia nu este depăşită

303

Lucrările de construire a lotului 3 din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva înaintează şi muncitorii au fost pe şantier şi în timpul minivacanţei de Rusalii, dar problemele birocratice rămân nerezoltate. Cei de la Pro Infrastructura spun că dacă autorotăţile nu vor depăşi piedicile, atunci nu este nicio şansă ca lotul să fie deschis în august anul acesta, aşa cum au promis mai marii din Ministerul Transporturilor.

„Este îmbucurător faptul că în acest weekend s-a lucrat în cele 3 puncte nevralgice ale acestui tronson – nodurile rutiere de la Ilia, Grind și Holdea, însă pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației în anul 2017, așa cum autoritățile responsabile au anunțat în mod repetat, este necesară rezolvarea problemelor birocratice”, transmite Pro Infrastructura.

Stadiul lucrărilor pe lotul 3 este de aproape 77%, dar mai sunt câteva hopuri de trecut. Lipseşte în continuarea autorizaţia de construire pentru descărcarea de la Holdea şi nu sunt realizate nici acum unele exproprieri de pe culoarul suplimentar. De asemenea, contractul trebuie modificat în aşa fel încât să cuprindă şi ecoductul de la kilometrul 57.

Costul de realizare a celor 21 de kilometri este de 580 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ