Update: Surse din CNAIR confirmă: Contractul cu firma de construcții a lotului 3 Lugoj -Deva a fost reziliat!

155

Contractul dintre CNAIR și firma de construții care a construit lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva a fost reziliat, potrivit membrilor asociației Pro Infrastructură.

Aceștia susțin că reprezentanții Companniei de Drumuri, în frunte cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, sunt iresponsabili pentru că au renunțat la contract fără recepție.

” Imaginați-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec”, spun specialiștii. ”La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc și executanții lui din CNAIR au persistat în șantajarea constructorului și obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanției tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii. Imaginați-vă rezilierea unui contract al unei case unde mai trebuie pus un bec. Pentru profesioniștii din domeniul infrastructurii de transport așa ceva este de neimaginat. Probabil vorbim de o premieră la nivel mondial. Nodul Holdea (parte a altui contract cu același antreprenor) NU este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite NU a fost inclus și nici plătit în cel reziliat astăzi”, au transmis cei de la Pro Infrastructură.

Acum, urmează procese, cel mai probabil, care vor dura ani buni. Oficial, nici Ministerul Transporturilor și nici CNAIR nu au făcut publică rezilierea contractului, până la ora redactării acestei știri.

Update: Surse din CNAIR confirmă rezilierea contractului cu firma Cosma. Asta, după o întâlnire care a avut loc, marți seara, și la care ar fi participat ministrul Răzvan Cuc și Sorin Scarlat, directorul CNAIR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ