9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschis traficului, dar cu unele restricții

Cei 21 de kilometri de pe lotul 3 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva pot fi deschiși traficului, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, conform unor surse din cadrul CNAIR.

Constructorilor spanioli li s-a reziliat la finalul lunii august contractul pentru realizarea celor 21 de kilometri dintre Ilia și Coșevița, deși realizaseră 99% din lucrări. CNAIR și Ministerul Transporturilor i-au acuzat atunci pe spanioli că au lucrat prost. Aceștia au replicat că lotul 3 poate fi recepționat și deschis traficului pentru că lucrările sunt conforme. O dovedește și faptul că CNAIR a achitat 94% din valoarea contractului, susține constructorul.

În urmă cu o lună, pe lotul construit de spanioli a apărut o fisură în asfalt cu o lungime de 15 metri ce afectează banda de urgență și prima bandă de circulație.

Potrivit unui alt raport întocmit la solicitarea CNAIR, pe acest tronson de autostradă sunt probleme legate de scurgerea apelor, dar și de utilizarea unor umpluturi în terasamente care sunt neconforme.

Acum, tronsonul de autostradă este închis circulației și are nevoie de reparații. Odată cu rezilierea contractului, CNAIR a renunțat la garanția de 4 ani oferită de constructor. Ca să nu rupă contractul, șefii din CNAIR și MT ar fi vrut ca spaniolii să extindă garanția pentru toți cei 21 de kilometri de șosea de mare viteză la 10 ani.

Pentru a face rost de bani pentru lucrările de reparații, după ce au rămas și fără garanția de 4 ani oferită, inițial, de constructor, CNAIR a executat scrisoarea de garanție depusă de constructorul spaniol și i-a aplicat penalități. În prezent, conflictul dintre CNAIR și constructorul spaniol se desfășoară în instanță, acesta contestând rezilierea contractului și executarea scrisorii de garanție și primind câștig de cauză în primă instanță.

Sursa: g4media.ro

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :