Locuri de muncă pentru tinerii defavorizaţi. Vezi ce trebuie să facă autorităţile timişene!

84
Tinerii din medii defavorizate primesc, în sfârşit, ajutor de la Guvern. Însă nu financiar sau sub forma unor locuinţe, aşa cum ar fi de dorit. Executivul se îngrijeşte ca tinerii să câştige experienţă profesională.
Potrivit unei hotărâri de Guvern adoptată, miercuri, în cadrul şedinţei săptămânale, tinerii defavorizaţi și fără experienţă profesională vor putea munci, pentru maximum 2 ani, în instituţii publice.
„Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară”, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.
Sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.

LĂSAȚI UN MESAJ