Locul renumit din Banat unde românii caută vindecarea arată dezolant: ”Zici că sunt pentru scăldatul oilor”

1374

Autorităţile locale din Băile Herculane nu sunt în stare, de ani de zile, să reabiliteze locul numit “la cădiţe”, unde, indiferent de anotimp, sute de persoane merg să facă baie în apa sulfuroasă, considerată vindecătore pentru mai multe afecţiuni ale trupului.

Peisajul este dezolant şi nu diferă foarte mult de felul cum arăta în urmă cu 10 şi chiar 20 de ani. Cele două bazine, în care oamenii se îmbăiază, au fost betonate, însă betonul este distrus pe mai multe locuri. La unul dintre ele, lucrătorii administraţiei locale au pus pe margini gresie ieftină, însă şi aceasta început să se desprindă.

Oamenii care vin aici din toate colţurile ţării sunt nemulţumiţi şi spun că e o bătaie de joc.

“Domnule, eu vin aici de aproape 20 de ani, aproape în fiecare an. Mari schimbări nu sunt. E incredibil că nu sunt în stare să pună nişte dale, să facă nişte scări cum trebuie şi să facă două bazine mai de Doamne ajută. Parcă suntem în Evul Mediu. Zici că sunt nişte bazine pentru scăldatul oilor. Stai pe pământ, aici, desculţ şi te bagi direct în bazin. Alţii vin şi intră îmbrăcaţi, de pe stradă. Nu sunt nişte vestiare să te poţi schimba, nu un WC. Lucrurile astea nu cred că ar costa atât de mult, dar nu îi interesează”, spune Achim Moldovan din Alba Iulia, venit la Herculane să se trateze de reumatism.

Primarul Băilor Herculane se află în concediu, în Grecia, şi nu a putut fi contactat pentru a explica de ce nu se reabilitează această zonă.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ