Locuitorii unui județ din vestul țării ar putea scoate din buzunar mai mulți bani pentru ridicarea gunoiului!

239

La Bârcea Mare, imediat în apropierea Devei urmează ca în curând să se deschidă cel mai modern deponeu, unde se va face colectarea selectivă a deşeurilort din judeţ.

După cum spun reprezentanţii Consiliului Județean Hunedoara, preţul gunoiului va putea creşte sau scădea în funcţie de cantitatea gunoiului reciclabil, sau nereciclabil. Asta pentru că firmele care-l transportă la groapa ecologică trebuie să achite un tariful în funcţie de tipul deșeurilor, costuri care mai târziu se vor reflecta în taxele achitate de către cetăţeni.

„Preţul gunoiului nu va creşte, dar va depinde de mai mulţi factori, inclusiv de colectarea selectivă. De asemenea, s-au distribuit către primăriile din judeţ 27000 pubele, necesare colectării selective a deşeurilor”, a spus preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Reprezentanţii primăriilor vor trebui să informeze Asociaţiile de Locatari despre noile pubele şi despre colectarea selectivă a deşeurilor.

Capacitatea deponeului este de 800 000 tone pe an. Activitatea la deponeul Bârcea Mare va fi gestionată de o firmă al cărei acționariat va fi format, în majoritate, din Consiliul Județean Hunedoara (peste 90%), și de Primăria Orașului Simeria. Firma va avea între 80 și 100 de angajați și va fi funcțională de la sfârşitul acestei luni

1 COMENTARIU

  1. Colectarea selectiva ar trebui sa devina o prioritate si pentru autoritatile noastre, mai ales in conditiile unui nivel de reciclare selectiva de 50% pana in 2020. Ar trebui asigurate in toate zonele cosuri si pubele de colectare selectiva, iar autoritatile ar trebui sa informeze locuitorii despre avantajele si beneficiile colectarii selective a deseurilor. In zona noastra firma de salubrizare a instalat containere de acest fel http://www.cosuri-pubele.ro/eurocontainer-din-plastic-1100l.html si cosuri in interiorul scarilor http://www.cosuri-pubele.ro/colectare-selectiva.html. Factura la firma de salubrizare nu a crescut chiar a scazut datorita cresterii semnificative a volumului de resturi colectate selectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ