Locuinţele ANL pentru tineri nu vor mai putea fi vândute

149

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunţat că locuințele ANL pentru tineri nu se mai vând, pentru că statul are nevoie de o rezervă de locuințe sociale și pentru urgențe.

„ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuințe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuințele și după aceea cu banii rezultați construim altele nu a funcționat. În momentul în care banii ajung la buget nu ți-i mai dă nimeni înapoi”, a declarat Dîncu.

El a explicat că trebuie să existe în fiecare oraș o rezervă de locuințe pentru urgențe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistrița, când a trebuit mutate 50 de familii.

„La Bistrița, săptămâna trecută a explodat un bloc, a trebuit să mutăm 50 de familii dintr-o dată. Noroc că erau locuințele ANL. Pentru asta trebuie să dăm ordonanță, în mod temporar să schimbăm destinația acestor locuințe. Nu este normal ca un oraș chiar de nivelul Careiului să nu aibă un fond de 100 sau 200 de apartamente care tot timpul să poată fi pregătite pentru cazuri sociale, pentru situații de urgență”, a declarat Dîncu.

El consideră că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la niște locuințe temporare, de unde să se mute peste o perioadă.

„Vom stimula în continuare și ajutorul pentru tineri, pentru prima casă. Tot timpul vin generații de tineri care au nevoie de asta, oamenii după ce își cresc veniturile se pot muta din aceste locuințe, au posibilitatea să își ia un credit, să își construiască locuința proprietate personală așa cum și-o doresc, crește familia, nu mai poți să stai cu doi sau trei copii într-un apartament de două camere”, a spus Dîncu.

Sursa: cetateanul.net

LĂSAȚI UN MESAJ