Localnicii din Ghiroda, ”frați” cu moldovenii! Primăria a semnat un acord de cooperare cu o localitate din Republica Moldova

106

În urmă cu câteva zile a avut loc o vizită de lucru a unei delegații din primăria Comunei Ghiroda, în Republica Moldova. Cu această ocazie a fost semnat un act important ce va strânge legăturile de cooperare dintre comuna Ghiroda și comuna Răculești, din raionul Criuleni al Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 06-09 noiembrie 2018, când delegația primăriei Ghiroda, formată din opt persoane, condusă de primarul Ionuț Stănușoiu, a participat în Republica Moldova la semnarea acordului de cooperare dintre comuna timișeană și comuna Răculești.

“Ne-am dorit să marcăm cei 100 de ani de la desăvârșirea statului național român printr-o acțiune concretă. Această înfrățire dintre Comuna Ghiroda și Comuna Răculești nu are doar rolul simbolic de a omagia realizările înaintașilor, ci și dorința noastră de a fi parteneri activi la dezvoltarea fraților de dincolo de Prut.

Consiliul Local Ghiroda a aprobat alocarea unei sume de bani care va fi folosită pentru cofinanțarea unor proiecte de dezvoltare economică și socială a comunei Răculești. Semnarea acordului de cooperare a fost un moment emoționant, festiv și plin de bucurie pentru reprezentanții ambelor localități.

Înainte de a ajunge în Republica Moldova, am făcut o vizită la Mausoleul Mărăşeşti, monument ridicat chiar pe câmpul de luptă al marilor bătălii din anul 1917. A fost o vizită utilă, care ne-a ajutat să înțelegem mai bine sacrificiile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Vreau să mulțumesc fraților nostri din Republica Moldova pentru ospitalitatea de care au dat dovada, pentru bucuria si prietenia pe care ne-au arătat-o și pentru că ne-au făcut să ne simțim ca acasă”, a spus Ionuț Stănușoiu, edilul comunei Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ