Liviu Dragnea: Propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier este Sevil Shhaideh

124

La ora 11:00 au început consultările de la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și delegațiile PSD și ALDE, conduse de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

În jurul orei 11:30, delegațiile PSD și ALDE au ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis și Liviu Dragnea a anunțat care este propunerea PSD pentru funcția de premier: Sevil Shhaideh.

„Eu sunt un om consecvent și tot ce am spus în această campanie va fi respectat. Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Dacă această propunere va fi refuzată, fără motiv constituțional, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile să facă guvernul. Cu președintele am avut o discuție așezată și normală, i-am spus că ne interesează și este deja prins în programul nostru, stabilitatea macroeconomică, elementele de securitate ale României să fie întărite. I-am reiterat angajamentul nostru de 2% din PIB pentru apărare, i-am spus și că Guvernul va fi format, dacă va accepta această propunere, din oameni care vor să muncească și cu care poate colabora instituțional. Nu am niciun fel de relație de rudenie cu doamna Shhaideh. Este membru PSD din iulie 2015. Nu am făcut un concurs de vedete. Nu va fi un guvern de vedete, ci de oameni care merg la treabă, să muncească pentru români. Notorietatea doamnei Shhaideh va fi dată de fapte. O spun cu sinceritate, guvernul va avea un drum foarte bine stabilit. Nu trebuie să inventeze lucruri, să își imagineze programe de guvernare, este un program foarte bine articulat pe care trebuie să îl ducă la îndeplinire”, a spus Dragnea.

Sevil Shhaideh, nominalizată pentru funcţia de prim-ministru, a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost  secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ