„Liviu Dragnea nu se mai trezește din beția puterii” – dă un verdict Eugen Tomac

300

Aflat în vizită la Timișoara, președintele Mișcării Populare, Eugen Tomac, a ținut să se întâlnească cu liderii partidului din Arad, Caraș-Severin și Timiș pentru probleme organizatorice ale formațiunii.

Cum principala tema a acestor zile este, inevitabil, instabilitatea la vârful partidului aflat la guvernare, nu se putea rata ocazia de a face unele considerații pe această temă.

Eugen Tomac asigură electoratul că miercuri formațiunea lor va participa la consultările de la Palatul Cotroceni unde se vor discuta variante posibile de un nou prim ministru. Din punctul lor de vedere, situația este clară. PMP va face o proprie propunere, dar deocamdată numele candidatului nu este public. Persoana va fi membră a partidului cu mare experiență politică și (potrivit lui Tomac) va coagula opțiunile și altor partide. Iar ca experiență este mult peste actuala propunere ce nu pare serioasă. Actuala doamnă europarlamentar în două mandate a avut activitate politică zero. Că doar cele 11 declarații scrise nu se pot considera activitate serioasă. Nu se agreează varianta unui tehnocrat apolitic. În acest moment nu pare o opțiune viabilă.

„Probabil românii se vor obișnui cu acest comportament de partid incapabil să guverneze așa cum este PSD. Cel ce din șase în șase luni ne oferă în loc de soluții pentru dezvoltarea țării, crize politice. Observăm că Liviu Dragnea nu se mai trezește din beția puterii și crede că instituțiile statului sunt niște qanexe ale partidului și ar trebui ca acestea să răspundă 24 de ore din 24 la comenzile domniei sale. PSD-ul prin această criză pe care a generat-o și-a pierdut dreptul politic de a mai propune un nou prim ministru. Un partid care nu înțelege că după orice competiție electorală își deleagă cei mai buni oameni pe care-I consideră că-i are în fruntea unor instituții fundamentale ale statului, cum este funcția de prim ministru și de membri ai guvernului, înseamnă că nu înțelege care este misiunea unui partid politic într-o societate democratică. Guvernul României nu este guvernul PSD. Guvernul României trebuie să pună în aplicare programe politice elaborate de partide dar să servească pe toți românii. Constatăm însă că PSD moștenește cu multă iscusință toate practicile proaste pe care și le-a păstrat de la partidul mamă comunist. Că de acolo își trag seva. Faptul că într-un singur an PSD și-a dat de două ori jos propriile guverne obligă restul clasei politice să se gândească cu mai multă maturitate și responsabilitate la viitorul României. Credem că președintele va trebui să analizeze cu multă luciditate cui îi mai încredințează mandatul de prim ministru al guvernului României. Și nu ar trebui să se teamă de declarațiile bolnăvicioase ale liderilor PSD car deja au trecut la amenințări… PMP va avea și o propunere de prim ministru. Bolșevicii și-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier. Și credem că actualele partide de opoziție sunt îndreptățite să creeze o nouă coaliție în Parlament care să susțină un guvern capabil să guverneze în interesul tuturor cetățenilor acestei țări. Iar PSD-ului iar sta bine să stea o perioadă de timp și în opoziție.
PSD-ul și-a atins toate limitele iar România nu mai poate testa la nesfârșit experimente politice improvizate de Liviu Dragnea”, crede președintele Eugen Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ