Corupţie în IPJ Timiş! Cum a fost prins în flagrant un agent de poliție

1513

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arestat un coleg de la Inspectoratul de Poliţie Timiş. Un agent din Gătaia a luat mită şi a intermediat darea de mită de la un bărbat cercetat penal pentru vătămare corporală. Victima, un alt bărbat, a fost şi persoana care l-a turnat pe poliţist, procurorilor.

Cel care a oferit informaţii anchetatorilor a fost agresat de un bărbat şi s-a deschis un dosar penal. În timpul cercetărilor, victimei i s-a oferit bani pentru a-şi retrage plângerea şi toată tranzacţia a fost intermediată de agentul de poliţie, care a primit, bineînţeles, şi el bani pentru a clasa dosarul.

“În fapt, sâmbătă, 13 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 34 ani a formulat denunț la S.J.A. Timiș cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ trei luni, a fost bătut de un bărbat, situație în care a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Timiș – Poliția Orașului Gătaia. În timpul cercetărilor, polițistul i-a cerut părții vătămate să-și schimbe declarația, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă în cauză cu suma de 10.000 lei. La data de 10 ianuarie a.c., partea vătămată s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la acesta că i-a dat agentului de poliție suma de 4600 lei pentru a i-o înmâna deoarece dorește să se împace. Întrucât polițistul nu îi remisese nicio sumă din banii primiți de la agresorul cercetat în dosar, partea vătămată l-a căutat și i-a solicitat banii primiți de la agresor în scopul împăcării. Polițistul a recunoscut că a primit suma menționată însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârșitul lunii ianuarie, îi va da 4000 lei, cu mențiunea că suma de 600 lei este ,,partea lui” pentru soluționarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Vineri, 12 ianuarie, agentul de poliție i-a dat victimei 1500 de lei, urmând ca luni, 15 ianuarie, să-i dea și diferența de 2500 de lei. Atunci s-a făcut denunţul, şi s-a realizat şi flagrantul. În urma audierii, procurorul a dispus asupra polițistului punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ