„Litoralul Vestului”, punctul de atracţie pentru mii de turişti din toată ţara!

4303

Plaja Ghioroc, situată în apropiere de municipiul Arad, este punctul de atracție nu doar al arădenilor si timișorenilor.

Turiştii sunt veniţi aici atât din județele Arad și Timiș, cât și din judeţele Bihor, Hunedoara, Satu Mare, Sălaj sau Cluj, numărul acestora fiind dublu faţă de numărul celor de anul trecut. Potrivit celor din administrația județeană, care s-au ocupat de sponsorizarea lucrărilor de amenajare a zonei, numărul locurilor de parcare (4000 locuri) a fost depășit cu 700 de mașini, intr-una din zilele de weekend în care turiștii au luat cu asalt plaja Ghioroc.

Complet amenajată cu nisip mai fin decât la mare, o apă limpede şi curată, plaja a devenit neîncăpătoare.

 În fiecare săptămână, aici au loc acţiuni deosebite, cum ar fi: Spuma Party sau Color Fight. Cea mai deosebită acţiune va avea loc în 12 august, când va fi organizată noaptea DJ-ilor, cea mai importantă petrecere din cadrul Ghioroc Summer Fest. 17 DJ-i din ţară şi din străinătate vor mixa pe două scene.
În zonă mai există însă multe lucruri de făcut, care, se speră ca, până anul viitor, să fie terminate, cu fonduri europene. Printre ele, asfaltarea drumului ce duce la plajă, mărirea parcării, realizarea de construcţie a unui camping, achiziţionarea de utilaje pentru întreţinerea plajei.
Se are în vedere pentru viitor şi turismul viticol, “Drumul vinului”, având drept obiectiv turismul gastronomic, care se va lansa în 9 septembrie printr-un circuit al podgoriilor şi cramelor din Podgoria Aradului. Turiştii vor fi purtaţi cu Săgeata Verde şi cu trenuleţul electric, de la o cramă la alta, unde vor avea loc degustări de vinuri. Prin acest “Drum al vinului” se dorește punerea în valoare a cramelor din Podgoria Aradului. Într-o statistică făcută la sfârşitul lunii trecute, a rezultat că doar într-o lună de zile au fost încasări ce au depăşit cu mult totalul încasărilor pe 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ