Lipsuri în parcurile Timişoarei: nu sunt toalete sau chioşcuri

253

Timişoara se mândreşte cu zonele verzi, fiind printre primele oraşe din ţară la capitolul spaţiu verde pe cap de locuitor. Însă parcurile cu care se laudă autorităţile prezintă unele lipsuri, care, la prima vedere sunt minore, dar atrag probleme grave după ele.

Toaletele sunt cea mai mare problemă în parcurile din oraş. În Parcul Central, de exemplu, există o singură baie, dar aceasta este închisă de ani buni.

„Nu funcţionează. De ani de zile stă închisă. Vii să te plimbi în parc, stai la umbră, poate bei un suc şi nu ai unde să îţi faci nevoile. Iar dacă te duci după un tufiş şi ai ghinionul să treacă poliţişti prin parc te alegi şi cu amendă”, susţine un timişorean.

Aceeaşi problemă este sesizată de timişoreni şi pe Facebook, pe pagina de sesizări a Primăriei Timişoara.

„O mare rugăminte la dumneavoastră: în Parcul Clăbucet a fost ridicată toaleta ecologică şi prin urmare nu mai există nicio toaletă, parcul este mare, vin foarte mulţi oameni cu copii, unii dintre ei bunici, şi nu au unde să își satisfacă necesitățile fiziologice, s-a ajuns în situația ca să fie aleasă câte o tufă, ceea ce nu este normal şi firesc, sperăm într-o rezolvare a situației care să readucă normalitatea în acel frumos parc”, se plânge o timişoreancă pe reţeaua de socializare.

O altă problemă sesizată de oameni este lipsa chioşcurilor. Asta pentru că în sezonul cald este un adevărat chin să mergi în parc şi să nu ai de unde să cumperi o sticlă de apă sau de suc. Situaţia este semnalată de timişorenii care frecventează Parcul Copiilor şi Parcul Pădurice. Suprafaţa spaţiului verde şi de joacă este foarte mare în ambele cazuri şi niciunde în parcuri nu există un comerciant cu răcoritoare. Să nu mai vorbim despre îngheţată! Doar la intrarea în Parcul Copiilor există o rulotă şi… cam atât.

LĂSAȚI UN MESAJ