22.7 C
Timișoara
joi 30 mai 2024

Lipsa locurilor de parcare din Timişoara sau şoferi necivilizaţi?

Lipsa locurilor de parcare din Timişoara este poate cea mai mare problemă a oraşului. Din acest motiv, mulţi şoferi aleg să parcheze pe trotuare, pe spaţiile verzi sau pe aleile pietonale din centrul istoric, de unde au dispărut 500 de locuri de staţionare în 2015, când s-a reabilit zona.
Poliţiştii locali dau amenzi pe bandă iar şoferii urlă că nu au unde parca. Aşadar, care e adevărata problemă: necivilizaţia sau lipsa locurilor de parcare?
„În ultimele două zile au fost aplicate un număr de 144 de colante autoadezive, în urma cărora conducătorii auto au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru întocmirea proceselor verbale de constatare a contravenției, dar și sancțiuni conducătorilor auto care s-au prezentat la autovehicule în momentul verificărilor. În cursul zilei de ieri au fost aplicate un număr de 43 de sancțiuni și colante, inclusiv pe str. A. Pacha, unde frecvent s-a constatat încălcarea legilsției de către conducătorii auto care parchează autovehiculele în zona pietonală. În cursul zilei de astăzi, din totalul de 101 colante și sancțiuni aplicate, 40 au fost în zona Palatului Dicasterial, dar și în parcul din apropiere, unde de asemenea, se constată frecvent nerespectarea indicatoarelor rutiere”, transmit poliţiştii locali.
Potrivit datelor Primăriei Timişoara, în oraş sunt 60.000 de locuri de parcare, dintre care 10.000 sunt în structuri sau în zone taxabile. Mai există alte 20.000 de locuri, dar acestea sunt în garaje sau pe proprietăţi private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :