Limba chineză, cea mai nouă modă din vestul țării! Cum i-a uimit pe chinezi o elevă de clasa a VI-a, după ce le-a vorbit în limba lor maternă…

340

O elevă de clasa a VI-a, din Arad a obținut LOCUL I la Concursul național de Limba CHINEZĂ! Arădeanca va reprezenta România, la Concursul mondial din China!

Mara Mihaela Mereanu este elevă în clasa a VI-a, la Colegiul National „Moise Nicoară”, din Arad. Deși studiază chineza de puțin timp, Mara Mereanu a uimit juriul, participanții și colegii prin ușurința de exprimare și înțelegerea aprofundată a textului scris și vorbit în limba chineză, prin maturitatea și promptitudinea răspunsurilor. Mara învață chineza cu profesorii Wang YiHua și Vitia Mereanu, beneficiind de sprijinul lectorului univ. Zhu Xiaobin și asist. univ. Wang Jin, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, departamenul Limbi Moderne, secția chineză-engleză.

La competiția națională, desfășurată, zilele trecute, la Cluj-Napoca, Mara și colegii săi pasionați de limba chineză, au fost însoțiți de un grup de tineri, lectori chinezi și părinți, care au ținut să îi sprijine pe candidații arădeni la concursul național „Podul Chinezesc” (The Chinese Bridge Contest), care are loc sub auspiciile Universității „Babeș-Bolyai” și Institutului Confucius. Reprezentanta Aradului, câștigătoare a concursului național, urmează să reprezinte România la următoarea etapă, de nivel mondial, care va avea loc în China, în vara acestui an, etapă la care vor participa tineri din 60 de țări, scrie criticarad.ro.

Prestigiosul concurs „Podul Chinezesc” se desfășoară în fiecare an în întreaga lume și certifică competența lingvistică în limba chineză, pentru elevii de școală generală și liceu. Anul acesta, la cea de a X-a ediție, a fazei naționale a Podului Chinezesc, au participat 17 concurenți, cu vârste cuprinse între 12-18 ani.

Sursa foto și text : criticarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ