Like-uri vs semnături pentru şi împotriva fântânii ornamentale din Parcul Botanic

128
Decizia primarului Timișoarei de a construi o fântână ornamentală cu jocuri de lumini și apă în Parcul Botanic creează noi controverse. Asta după ce edilul șef a luat hotărârea bazându-se pe numărul de like-uri primite la postare.
Peste 1.000 de oameni au dat like la postarea primarului şi acesta a scris că decizia este luată. Societatea civilă care se opune construirii fântânii susţine că dacă aşa se iau deciziile, atunci fântâna nu ar trebui făcută pentru să petiţia on-line împotriva proiectului a adunat aproape 2.000 de semnături.
Unul dintre timișorenii care se opune construirii fântânii şi-a exprimat şi e nemulţumirea, tot pe Facebook. „În cursul zilei am dat peste acest sondaj de opinie, total delirant, care nu face altceva decât să gireze fantezia omului, dusă deja la extrem, iar exemple sunt destule. Să girezi o investiție de cca. 4 milioane de Euro, din bugetul local, raportându-te la cei (sigur) 1000 de aplaudaci, de care nici măcar nu avem noțiuni că ar poseda buletin de Timișoara, în termen de 5 ORE, este noaptea minții. Sunt sigur că decizia a fost tranșată cu mult timp în urmă iar totul nu este decât o campanie proastă de PR. Pentru unii.
Cu siguranță Johann Nepomuk Preyer, Károly Küttel, Török Janos, Carol Telbisz și alții, se răsucesc în mormânt. Și nu, ei nu au fost jucători de fotbal, dacă acesta a fost primul Lui gând. PS: SONDAJUL inițial, PETIȚIA ONLINE a strâns cca. 1800 de voturi ÎMPOTRIVĂ. Acelea nu contează. Mergem înainte. Cât de rușinos. !”, a scris Andrei Condoroş, membru al Adociaţiei Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, pe Facebook. Potrivit autorităţilor, încă se munceşte la studiul de fezabilitate, dar estimările oficiale arată că investiţia se ridică la 3,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ