”Licitații în Uniunea Europeană”, tema conferinței internaționale Eco Impuls Timișoara 2016 VIDEO

180

În ultimii cinci ani, Timişoara a devenit un pol important de întâlnire pentru operatorii serviciilor publice şi pentru specialiştii din domeniul apei şi canalizării, reuniţi sub umbrela Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls. Anul acesta, evenimentul şi-a deschis porţile, pentru două zile, astăzi și mâine, în perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara.

Organizatorii mizează pe două zile pline de discuţii şi dezbateri pe tema „Licitații în Uniunea Europeană”. Participă specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanţi ai mediului universitar şi aii institutelor de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt apă-canal şi deşeuri.

Eco-Impuls 2016 este un forum de discuţii ştiinţifice susţinute de specialişti din domeniul apei, din România şi Germania. La această ediţie, participă peste 20 de lectori germani din zonaserviciilor publice muncheneze.

Conferinţa internaţională este organizată de Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara.

Conferinţa are şi un site dedicat, www.eco-impuls.ro, pe care îl pot accesa toţi cei interesaţi de program, tematici, lectori şi numeroase alte detalii.

Tot încadrul Eco-Impuls 2016, mâine, 30 septembrie, la Staţia de Tratare a Apei Bega, se va desfăşura un workshop pe tema “Resurse de apă pentru potabilzare. Poluanți prioritari (emergenți)-detecție, monitorizare, eliminare eficientă”. Se vor analiza şi discuta procese convenționale respectiv procese avansate de tratare a surselor de apă pentru potabilizare, cu prezentarea fluxului tehnologic la scară industrială și la scară pilot, ulterior invitaţii urmând să facă o vizită la Stația de Epurare a apelor uzateTimișoara.

Anul trecut, în premieră la Eco-Impuls, s-a desfăşurat Concursul Profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. Anul acesta, concursul este deja tradiţie. Sunt înscrise 7 echipe ale operatorilor din toată ţara, ce vor intra în cursa pentru câştigarea titlului de cel mai bun instalator.

LĂSAȚI UN MESAJ