Liceul de Arte Plastice din Timişoara, cel mai afectat după furtună. Foto

924

Ieri s-a abătut peste Timişoara una din cele mai cumplite furtuni, venită din partea de vest a ţării. Într-un timp destul de scurt, furtuna a descoperit case, blocuri, a distrus şcoli, a scos arborii din pământ, a distrus maşini şi a făcut şi victime.

Colegiul Pedagogic „Carmen Silva” a fost printre liceele care au avut cel mai puţin de pătimit, aici doar câteva ţigle şi coame au fost smulse de pe acoperiș, precum şi un brad scos din rădăcini.

„Furtuna de ieri seară a pricinuit pagube minore, sunt ţigle căzute de pe acoperiş, în număr destul de redus, dar coame sunt mai multe căzute, şi astea aşezate la locul lor de cine este de specialitate, fiindcă nu putem urca oamenii noştri să îi punem în pericol, o vom face cu personal calificat. Mai e un brad prăbuşit în grădina şcolii, elevii făcând ore, cursurile nefiind întrerupte”, a spus directorul colegiului, Cornel Petroman.

La câţiva metri se află şi Colegiul C.D.Loga, recent refăcut, care are doar câteva ţigle căzute.

Unul dintre liceele centrale ale oraşului, Colegiul Tehnic E. Ungureanu, a fost și el afectat de furtuna violentă. Aici a fost smulsă o parte din acoperişul de tablă, care acum a ajuns în curtea şcolii.

„Partea de tablă, aproximativ 100 m căzuţi, decopertaţi, cu două bucăţi căzute în curtea şcolii, şi două rămase suspendate în copaci, o parte din acoperişul de pe cantină decopertat, de pe cămin, la fel o parte decopertată, o parte inflamată, ridicată de vânt, au căzut ţigle de pe acoperiş, 50 m de coame căzute, câteva clase cu geamuri sparte, ce au fost remediate, cursurile se ţin normal, se va face evaluarea pagubelor, şi vom înainta raportul spre primărie”, a spus director colegiu Adina Mioc.

„În jur de o sută de metri de coame şi în rest ţigle, au fost luate de vânt. Nu am avut infiltraţii de apă, un geam spart am avut, nefiind nevoie de întreruperea cursurilor. În cursul zilei de azi vom trimite şi adresa la Primăria Timişoara privind evaluarea pagubelor”, a spus directorul Colegiului Tehnic Ion I.C.Brătianu Timisoara, prof. Ada Abrudanca.

,,Avem pagube la acoperiş, avem ţigle sparte şi căzute, avem o bucată de acoperiş care a fost efectiv smulsă, crengi de copaci rupte. De la ora patru de azi dimineaţă tot personalul e la curăţatul curţii, îngrădirea părţilor ce ar putea prezenta un oarecare pericol, vom avea nevoie de vreo 600 ţigle, vreo 70 m de burlane şi vreo 30 m acoperiş de tablă de unde a fost smuls şi câteva geamuri sparte” a spus directorul Colegiului Bănăţean Sorin Ionescu.

Cel mai afectat este Liceul de Arte Plastice din Timişoara unde, de pe una din clădiri a fost smuls complet acoperişul şi aruncat de vânt în curtea şcolii.

,,Acoperişul este distrus în totalitate în urma furtunii de ieri: Nu se pot desfăşura ore, se eliberează curtea de acoperişul căzut. Ni s-a promis acoperirea clădirii cu o folie pentru ca ploile să nu distrugă etajul superior. Sunt un real pericol pentru copii bucăţile de acoperiş ce stau suspendate”, a spus director Denisa Borlean.

LĂSAȚI UN MESAJ