Liberalii și-au anunțat candidații pentru administrațiile locale, județene, dar și pentru Camera Deputaților și Senat

141

Cum era și firesc nimeni nu vrea să se pună rău cu șeful de partid și să candideze pentru funcția de primar. În rest, liberalii vor multe poziții eligibile, fie că este vorba de consilier într-o comună sau senator.

A expirat termenul limită până la care politicienii locali au mai putut să-și arate dorința de a candida pe vre-una din listele ce le va înainta PNL pentru scrutinuri. Cum liberalii țin morțis să aibă alegeri anticipate, pe motiv că așa nu se mai poate guverna, doritorii de locuri în Parlament și-au depus de asemenea candidatura.

Cea mai mare înghesuială va fi la Camera Deputaților unde află nu mai puțin de 22 de virtuali deputați. Nici la celelalte demnități nu se stă rău. 29 de liberali se văd consilieri locali și ar dori un loc în consiliul județean. Doar pentru președenția CJT se află trei doritori, aceștia fiind: Alin Nica, Ciprian Bogdan și ALin Popoviciu.

Dacă ar fi să vedem superficial lucrurile, doar demnitatea de senator atrage mai puțin. Doar cinci parlamentabili vor în Senat! Doar la primarii de localități situația este mai clară. Cei de pe funcție vor fi sprijiniți în continuare să candideze din nou.

Sigur că zecile de doritori vor mai trece prin sita destul de deasă a votărilor interne de partid la nivel local iar mai apoi și la nivel central. „Am avut joi termenul limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale şi naţionale, există un număr mare de membrii care aspiră la candidaturi. La funcţiile de primar avem candidaţi câţi sunt deja pe post. În alte unităţi teritoriale noi am făcut sondaje, unde e cazul, şi vom mai face în unele locuri. Cert e că PNL, ca partid mare, va avea candidaţi în toate unităţile administrativ teritoriale. Lista va fi publică atunci când e oportun. Nu e fixată încă nici data alegerilor locale”, a explicat situația președintele de partid, Nicolae Robu.

Deși nu a fost lansată oficial lista doritorilor, lucrurile sunt cât se poate de cunoscute. „Recordmen” al funcțiilor ar putea fi actualul consilier local, Lucian Căldăraru, care este pe aproape toate listele posibile. Pentru locuri în Senat şi-au depus candidaturile: Alina Gorghiu, Marilen Pirtea, Claudiu Chira, Lucian Căldăraru şi Dan Sarmeş.

La Camera inferioară ar vrea să „se aleagă” următorii: Sorin Arădean, Ben-Oni Ardelean, Lucian Avram, Maria Barna, Lucian Căldăraru, Claudiu Chira, Sorina Ciurlea, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu, Dan Diaconu, Vinu Giumanca, Ionuț Gaiță, Radu Lambrino, Daniela Mariș, Raul Pătrașcu, Marilen Pirtea, Marin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Elena Samoilă, Dan Sarmeș și Cosmin Șandru.

Dar cum data alegerilor încă se pierde în ceață așa și lista ar mai putea suferi unele modificări în funcție de ce vor spune cei din forurile superioare.

LĂSAȚI UN MESAJ