Liber la biciclete! Programul studentObike se reia de luni

120

Studenţii din Timişoara au la dispoziţie, de luni, 3 octombrie, serviciul de închiriere gratuită a sute de biciclete. Programul studentObike se redeschide odată cu începerea anului universitar.

Studenţii au la dispoziţie 330 de biciclete şi le pot folosi atât în campusul universitar, cât şi în afară acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimaţiei valabile de student şi a unui act de identitate.

“Programul studentObike promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenţilor. Suntem prezenţi în cele mai mari centre universitare din ţară, pe axa principală de transport pentru studenţi, pentru că ne dorim să construim un comportament responsabil faţă de mediu şi un stil de viaţă sănătos pentru tineri. Avem convingerea că prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunităţilor şi ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, director, Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, Raiffeisen Bank.

„Aşteptăm studenţii să înceapă sezonul de toamna în forţă şi cu multă energie. Bicicletele studentObike sunt pregătite să-i poarte pe studenţi de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare şi sperăm că numărul lor să fie în creştere şi în toamna această”, a declarat Raluca Fiser, preşedinte Asociaţia Green Revolution.

studentObike este un proiect naţional de bike-sharing gratuit pentru studenţii din şase centre universitare, aflate în Bucureşti (trei centre), Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

În cei cinci ani de funcţionare, programul «studentObike » a reuşit să scoată peste 125.000 de studenţi la pedalat şi peste 15.000 de studenţi în prima parte a sezonului 2016.

studentObike este implementat în campusurile universităţilor partenere: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterina, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ