Leonardo DiCaprio a discutat cu Papa Francisc, la Vatican, despre problemele de mediu

72

Leonardo DiCaprio a fost primit joi seara de Papa Francisc. Actorul a vorbit despre proiectele sale privind conservarea planetei, în condiţiile în care, se ştie, Papa este extrem de preocupat şi interesat de problemele de mediu. Starul american a fost şi el premiat recent la Forumul Economic de la Davos pentru această activitate.

Actorul american, al cărui tată este de origine italiană, a fost primit la Palatul Pontifical de la Vatican: „Sanctitate, vă mulţumesc că îmi oferiţi această audienţă privată”, i-a spus Leonardo DiCaprio, la începutul întâlnirii, în limba italiană, Papei Francisc.

Actorul i-a adus în dar Papei Francisc un album cu picturile artistului olandez Bosch, iar Papa Francisc i-a dăruit actorului enciclica sa privind mediul.

„Această carte reprezintă pentru mine promisiunea unui viitor pentru planeta noastră (…); este reprezentativă şi pentru viziunea dumneavoastră şi aş vrea să vă ofer în dar această carte”, i-a spus DiCaprio şefului Bisericii Catolice.

Nu ştim dacă sfântul părinte a aflat că Leonardo DiCaprio este ateu. Ştim însă că la despărţire i-a spus: „Roagă-te pentru mine! Să nu uiţi”!

LĂSAȚI UN MESAJ