”Leii” și-au aflat țintarul noului sezon

78

Baschetbaliștii timișoreni vor începe noua stagiune pe teren propriu, într-un duel de campionat cu U Cluj. ”Leii” au avut noroc în privința tragerii la sorți a meciurilor din Cupă, acolo unde sorții i-au scos-o în fața pe nou-promovata BCM Olimpic Baia Mare.

Federația Română de Baschet a stabilit programul competițional al Ligii Naționale de baschet masculin pentru ediția viitoare ce începe în toamnă. SCM Timișoara va evolua pe teren propiu în prima rundă a stagiunii, în 19 septembrie. Echipa condusă de Nenad Mandic va deschide sezonul cu un meci contra lui U Cluj. Cinci zile mai târziu violeții vor merge pe terenul lui Dinamo București.

După primele două etape campionatul se întrerupe pentru desfășurarea primelor jocuri din Cupa României. Programate după sistemul tur-retur în 28 septembrie și 5 octombrie, aceste partide au caracter eliminatoriu. Învingătoarele primului tur se califică în turneul final, anul acesta având în premieră o componență cu 8 echipe. Timișorenii au evitat numele grele în turul preliminar al Cupei, urmând a întâlni pe nou-promovata BCM Olimpic Baia Mare. Meciul tur la Timișoara, returul în Maramureș.

„În Cupa României, suntem relativ mulțumiti de tragerea la sorți, deși nu mai există adversari slabi. Baia Mare este o echipă foarte ambițioasă pe care trebuie să o luăm în serios, pentru a evita surprizele ce apar în astfel de competiții.
În campionat, în schimb, avem un început de foc. În primele 8 etape, întâlnim careul de ași al campionatului precedent – Cluj, Steaua, Oradea, Mureș.

Partea bună este că jucam la început cu toate, când echipele sunt în perioada de căutări, omogenizare a lotului. Am încredere în tot ceea ce înseamnă în prezent BC SCM Timișoara și cred că vom fi surpriza placută a acestui nou sezon competițional”, a punctat managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ