”Leii” continuă cu Trițoiu manager și Mandic antrenor

167

BC SCM Timișoara a făcut primele confirmări pentru sezonul viitor. Ilie Trițoiu a fost uns drept managerul secției de baschet iar Nenad Mandic a fost reconfirmat ca antrenor principal.

Baschetbaliștii timișoreni au scăpat ca prin minune de retrogradarea din Liga Națională la finalul unui sezon cenușiu. Totul se va schimba în ceea ce privește stagiunii ce va începe în toamnă, cel puțin asta este planul. Secția are un nou manager după demisia forțată a lui Leontin Demaio. Acesta este Ilie Trițoiu, fostul team manager a fost avansat la funcția de manager general. Pentru continuitate antrenorul Nenad Mandic a fost confirmat pentru încă un an.

”Nenad Mandic este reconfirmat pentru încă un sezon antrenorul nostru. Cu el vom crea noul proiect, are mână liberă la alegerea lotului în limita bugetului. Ilie Trițoiu este noul manager general al secției de baschet. A prezentat deja o strategie complexă privind dezvoltarea clubului și a baschetului la nivel de juniori. Are deja discuții cu sponsori pentru a atrage venituri la bugetul clubului. După modelul de la clubul de rugby, să avem o componentă serioasă venită din bani privați.

Am avut un buget mediu spre modest anul ăsta. La anul va fi altceva, sigur vom avea stabilitate și continuitate. De la anul sigur vom avea un obiectiv mai important, sigur va fi play-off. În baschetul românesc s-a ajuns la niște sume de salarii foarte mari. Mai mari ca la fotbal”, a punctat șeful SCM-ului, Radu Țoancă.

Noul manager general al echipei pornește la drum cu obiective îndrăznețe, acela de a readuce clubul la nivelul din vară cât mai curând. ”Noua postură mă obligă și mă responsabilizează. Ne bucurăm că am îndeplinit obiectivul la finalul unui an foarte greu. Am purtat deja discuții cu privați ca să vină alături de noi pentru a suplimenta bugetul ceva mai mic ca în ultimii ani.

O altă prioritate va fi atragerea publicului lângă noi. Un obiectiv va fi continuitate în ceea ce privește lotul de jucători și antrenori. Să nu avem prea multe schimbări în iarnă. Important este că avem în continuare o imagine bună în lumea baschetului”, a subliniat Trițoiu.

Omul care a salvat clubul de la retrogradare, Nenad Mandic, are mână liberă în alcătuirea lotului pentru sezonul viitor. Va avea dificila misiune de a găsi în primul rând jucători români în condițiile în care regulamentul restrânge numărul străinilor din lot la 5.

”Continuăm proiectul început aici în iarnă. Acum trebuie să fim atenți și să ne alegem cu grijă jucătorii din lot ca să nu se mai repete greșelile. În primul rând românii trebuie găsiți pentru că la jucători străini am deja câteva idei. Vreau să mai aduc încă un antrenor care este printre cei mai buni din Europa la momentul actual”, a încheiat tehnicianul sârb.

 

LĂSAȚI UN MESAJ