”Leii” au răpus și Piteștiul în play-out

338

Baschetbaliștii timișoreni au legat al patrulea succes la rând în play-out și își mărește cu fiecare etapă șansele de menținere în prima ligă. Sâmbătă seara, BC SCM a învins-o pe BCMU Pitești cu 86-79.

BC SCM Timișoara a triumfat în duelul violet al rundei de la finalul acestei săptămâni. Bănățenii au smuls o victorie prețioasă în fața Piteștiului, adversarul direct în lupta pentru menținerea în Liga Națională. Cu al patrulea succes la rând în play-out, elevii lui Nenad Mandic au pus două victorii în fața argeșenilor la care se adaugă și un plus de coșaveraj în meciurile directe.

Timișoara a început bine jocul și a preluat conducerea din primul sfert, 30-17, avantaj la adăpostul căruia au putut să își contruiască victoria. Piteștiul a recuperat încet din handicap, -9 la pauza mare (47-38) și -6 la intrarea în ultimul sfert. Oaspeții și-au încercat șansa în minutul de final, însă jucătorii BCT-ului au avut mână sigură de la libere.

Mladen Jeremci a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte, secondat în tabăra gazdelor de Djapa (19), Dundjerski (17), Milencovici (10), Zivanovic (7), și Veselinov (5), Toth (2), Warren (2).

Nenad Mandic, antrenor Timișoara:  ”Am făcut o repriză grozavă, în partea a doua am avut probleme, ne-au oprit puțin. E o victorie importantă pentru noi”.

Andelko Mandic, antrenor Pitești: ”Timișoara a fost mai bună. Problema e că am primit 30 puncte în sfertul 1 și aproape 60 în restul. I-am lăsat să intre în formă de la început”.

Ultimele cinci etape din play-out programează două jocuri acasă cu Galați și Târgu Jiu și 3 deplasări la Mediaș, Dinamo și Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ