Legea prevenției: Lista amenzilor de care vor fi iertate firmele, adoptată azi de Guvern

566

Lista amenzilor de care firmele vor fi iertate la prima abatere, conform Legii prevenției, a fost aprobată azi de Guvern, însă fără să fie făcută publică în avans. Legea prevenției a apărut în Monitorul Oficial cu doar câteva zile înainte de trecerea în noul an și se aplică efectiv din 17 ianuarie 2018, însă doar „pe hârtie”, în lipsa amenzilor de care sunt iertate companiile.
Conform Legii prevenirii nr. 270/2017, care era cunoscută în stadiul de proiect ca Legea prevenției, Guvernul trebuia să adopte, prin hotărâre, lista contravențiilor pentru care se va aplica prevenirea până la data de 15 ianuarie 2018.

Însă Executivul a făcut-o abia astăzi, cu zece zile întârziere. Conform unui comunicat de presă remis redacției noastre, astăzi a fost adoptat Proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea contravențiilor ce intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017, precum și modelul planului de remediere (HOTĂRÂRE privind stabilirea contravențiilor ce intră sub incidența legii prevenirii nr. 270/2017, precum și modelul planului de remediere). Pentru a se aplica, documentul trebuie doar să apară în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ