Legea fumatului a trecut neschimbată de comisie

103

Aleşii încearcă să schimbe din nou legea care interzice fumatul în spaţiile publice. Două comisii din Camera Deputaţilor au discutat astăzi cinci amendamente, însă fără rezultat. Proiectul va fi dezbătut de deputați în plen.

Comisia reunită a respins toate amendamentele la legea antifumat, venită din Senat. Trei amendamente, pentru îmblânzirea legii, au venit de la Daniel Fenechiu. Celelalte două, pentru înăsprire, au fost depuse de Aurelia Cristea.

Așadar, legea rămâne în forma actuală. Proiectul va merge în plenul Camerei Deputaților pentru a fi suspus la vot, la ora 13:00.

„Legea rămâne nemodificată, în forma ei actuală, şi eu nu pot decât să mă bucur că şi de această dată colegii mei au dat dovadă de înţelepciune şi un bun pe care l-am câştigat sănătatea copiilor noştri este păstrat. Se duce şi în plen si sper că şi în plen va fi votat doar textul”, a spus Aurelia Cristea, deputat.

„Mă bucur că am păstrat ce am câştigat”, a adăugat ea, la faptul că au fost respinse și amendamentele sale.

Aurelia Cristea a precizat că țigările mentolate vor fi interzise de la 1 ianuarie 2017 dar că „trebuie să vedem clar textul legii”.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ