Legea dării în plată ar putea fi modificată din nou

240

Legea dării în plată a intrat pe ultima sută de metri. Joi va fi dezbătută de comisia juridică, iar în 6 aprilie va fi dat şi votul final în Camera Deputaţilor.

Până atunci, s-ar putea să mai apară însă modificări faţă de proiectul care a trecut de Senat. Plafonul ar putea creste de exemplu, de la 150.000 la 250.000 de euro, iar programul Prima Casă ar putea să fie scos din proiect.

Iniţiatorul legii, liberalul Daniel Zamfir, insistă însă că Prima casă să rămână în legea dării în plată. Altfel, s-ar crea discriminări, a spus deputatul la Jurnalul de seară de la DIGI 24.

Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată: „În situaţia în care un cetăţean cu Prima casă, după 10 ani nu poate plăti, pierde casa, iar statul îl urmăreşte prin ANAF pentru partea aceea de 50% pe care a plătit-o băncii pentru el. Şi atunci un cetăţean care a luat Prima casă va pierde şi casa, va fi urmărit şi de ANAF, iar un cetăţean care a luat un credit normal, ipotecar, odată ce a dat în plată casa i se stinge orice datorie către bancă. Şi atunci nu avem o categorie de cetăţeni discriminaţi? Eu vreau ca şi cei din programul Prima casă să fie protejaţi. Am să propun un amendament la această lege în care să specifice foarte clar ca prevederile prezentei legi nu anulează garanţia statului din programul Prima casă”.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.