LEGE ŞI TOCMEALĂ! Închisoare cu suspendare pentru cel mai important finanţator al sportului din Timişoara! Înţelegerea cu procurorii nu l-a salvat de la condamnare

6544

Finanţatorul echipei de rugby Timişoara Saracens, milionarul Dan Dinu, a ieşit destul de “şifonat” din scandalul provocat, în aprilie 2015, pe o şosea din judeţul Arad, după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră.

Deşi a fost apărat de avocatul Dan Ungureanu, fostul prefect al Aradului, care s-a lăudat cu o oarecare trecere la anchetatori, omul de afaceri nu a reuşit să obţină clemenţa instanţei de judecată, astfel că a fost condamnat la 1 an şi patru luni de închisoare, pedeapsă a cărei executare a fost amânată pe un termen de încercare de doi ani.

Judecătoria Ineu a admis, până la urmă, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu cu inculpatul Dan Dinu, deşi iniţial, în toamna anului trecut, au respins o primă înţelegere de acest fel.

“Respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu cu inculpatul Dinu Dan Corneliu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, obiect al cauzei penale 162/P/2015, şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”, au decis, la vremea respectivă, judecătorii Judecătoriei Ineu, sancţionând, probabil, termenii prea blanzi ai înţelegerii cu procurorii.

Pe durata termenului de supraveghere, Dan Dinu are mai multe obligaţii, printre care prezenţa la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad la datele fixate de acesta, primirea vizitelor consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea şi anunţarea oricărei deplasări care depăşeşte 5 zile.

Reamintim că incidentul s-a petrecut în aprilie 2015, pe o stradă din oraşul Pâncota, în timp ce Dan Dinu se îndrepta către Timişoara, după o întâlnire de afaceri. Fostul rugbist de performanţă a fost oprit în trafic de un echipaj de la Poliţia Rutieră şi, sub pretextul unui control de rutină, a fost somat să prezinte actele şi să sufle în fiolă. Convins că a fost urmărit şi vânat încă de la plecarea spre Timişoara, Dan Dinu le-a reproşat oamenilor legii, pe un ton violent, că operaţiunile de “vânătoare” în trafic sunt specifice poliţiştilor corupţi şi, pornind de la această idee, le-a ţinut un întreg curs despre lege, cinste şi onoare, pigmentat cu imprecaţii şi ameninţări discrete. Totodată, a refuzat să fie condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Spre ghinionul său, toată discuţia a fost înregistrată de unul dintre agenţii de poliţie, Zoltan Kati, care, ulterior, jignit în amorul profesional, s-a adresat procurorilor cu o plângere penală pentru ultraj.

LĂSAȚI UN MESAJ