Le readuc pe timișorence acasă

75

Nou-promovata în Liga Națională de baschet masculin a reușit două mutări foarte bune pe piața transferurilor. SCM Timișoara le-a înregimentat pe două dintre timisorencele din circuitul naționalei, pivotul Adina Stoiedin și extrema Dora Ardelean.

Primele mutări confirmate de SCM Timișoara pentru sezonul viitor sunt două timișorence formate la școala CSȘ-ului. Este vorba de pivotul Adina Stoiedin și extrema Dora Ardelean, ambele aflate în circuitul echipei naționale de senioare. Ambele au bătut palma cu nou-promovata în elita baschetului românesc, revenind practic în orașul care le-a lansat.

Stoiedin a evoluat până în stagiunea 2015-2016 pentru BCM Danzio înainte de a încerca o provocare afară. A evoluat un sezon în Belgia, pentru Spirou Charleroi, iar din toamnă a semnat în Cehia cu Valosun Brno. Campionatul trecut a fost unul de coșmar pentru că o accidentare urătâ a scos-o din circuit. Pivotul de 25 de ani rămâne însă în circuitul echipei naționale.

Dora Ardelean, 23 de ani, a lăsat-o pe Danzio Timișoara acum trei sezoane pentru CSU Alba Iulia. Ultimele campionate le-a petrecut la Olimpia CSU Brașov, moment în care a și debutat sub tricolor.

Până la reunirea programată săptămâna viitoare, în lotul condus de noul antrenor Mihai Coldea pot apărea alte nume noi.

Infiintata in urma cu exact un an, echipa feminina de baschet feminin a reusit din primul sezon promovarea in prima liga beneficiind de aportul unor jucatoare cu experienta cum e cazul lui Monica Brosovszky.

LĂSAȚI UN MESAJ