Laptele și cornurile, redistribuite la Crucea Roșie Timiș

10

Pachetele cu lapte și cornurile care au rămas în depozietele școlilor din Timiș sunt redistribuite Crucii Roșii. Autoritățile din județ au realizat că produsele expiră și se pierd, așa că au decis să le dea o utilitate.

”Urmare a întreruperii cursurilor școlare din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, cantitatea de lapte care face obiectul Programului „Laptele și cornul” a rămas nedistribuită, cantitatea de lapte fiind donată organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș. În acest sens, începând de săptămâna trecută Instituția Prefectului – Județul Timiș a venit în sprijinul organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș pentru distribuirea unei cantități de lapte către persoanele defavorizate, copiii din familii cu stare materială precară, căminele pentru persoane vârstnice sau altor persoane aflate în situații dificile, spitale, etc. din județul Timiș.

Astfel, prin adresa 6431 din 09 iulie 2020 Instituția Prefectului – Județul Timiș a transmis către toate primăriile din județ solicitarea de a ne comunica numărul persoanelor, din categoriile mai sus menționate, aflate pe raza localității lor precum și cantitatea necesară de lapte”, a transmis Prefectura Timiș.

Vorbim de o cantitate de 485.000 de unități de lapte școlar cu termen de valabilitate 15, respectiv 30 august. Crucea Roșie Timiș a distribuit deja aproximativ 320.000 de unități de lapte școlar către spitale, cămine pentru persoane vârstnice și primării din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ