„Lada cu zestre” se imburdă la Sânnicolau Mare pentru finală

138

Duminică, la Sânnicolau Mare, se desfășoară ultima etapă a Festivalului – concurs „Lada cu zestre”, începând cu ora: 12:00, la Casa de Cultură. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar accesul publicului la acest adevărat maraton folcloric este liber.

Categoria ”Laureați” continuă la Sânnicolau Mare cu concurenții din localitățile Dudeștii Noi, Checea și Sânnicolau Mare. Ei vor oferi un spectacol de peste 5 ore de program artistic care va cuprinde: ansambluri folclorice, tarafuri, formații de dansuri, soliști dansatori, soliști instrumentiști, interpreți de diferite vârste și etnii, coruri, recitatori în grai bănățean, dar și expoziții gastronomice și etnografice.

Vizitatorii vor putea admira peste 4 expoziții etnografice unde vor fi reprezentate și etniile: maghiare, sârbe și croate, dar și 3 expoziții gastronomice care vor aduce în atenția publicului rețete vechi de plăcintă cu brânză, ”ceșnița”, ”crofne” sau ”lotrița” (prăjitură tradițională croată).

Juriul este format din:
Coregrafie: Toma Frențescu, Nicolae Stănescu, Peri Vasile
Muzică: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan
Poezie dialectală, teatru popular: Adela Popa, Tania Stavilă – Țunaș, Alina Mafa
Gastronomie tradițională: Uica Mihai, Nicolae Tomescu
Expoziții, colecții: Maria Hadiji, Marius Bacriu
Directorul festivalului: prof. Liliana Laichici

LĂSAȚI UN MESAJ