Lacrimi de bucurie sau de supărare, la aflarea rezultatelor de la examenul de admitere susținut la Medicina din Timișoara. Care a fost ultima medie de intrare

14971

Emoțiile au trecut pentru elevii care miercuri, 26 iulie, au susținut examenul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara. În timp ce unii nu și-au mai încăput în piele de bucurie, în momentul în care au aflat rezultatele la testele pe care le-au avut de rezolvat, alții au primit vești foarte proaste, deoarece nu au fost admiși în anul universitar 2017-2018.

Concurența la Facultatea de Medicină a fost una foarte mare, la examen fiind înscriși peste 900 de absolvenți de liceu.

Potrivit rezultatelor provizorii făcute publice de conducerea universității, la sesiunea de admitere iulie 2017 au fost admiși, în total, 390 de elevi. Dintre aceștia, 295 au reușit să prindă locuri bugetate, iar restul de 95 au fost repartizați pe locurile cu taxă.

Din păcate, un numări de 514 candidați au fost declarați respinși la examenul de admitere pentru Facultatea de Medicină, desfășurat la UMFVBT.

Ultima medie de intrare la Medicina din Timișoara a fost 8.35. Absolvenții de liceu care își doresc să devină medici s-au pregătit intens pentru examen. 14 dintre aceștia au obținut nota 10 la testele de biologie, note de peste 9 fiind în număr de 208.

La polul opus au fost elevii care au avut ghinionul să fie respinși, desi au obținut rezultate destul de bune. Cei care au luat note de la 8.34 în jos, nu au fost admiși.

S-au înregistrat chiar și note de 2 și 3 (49 de elevi fiind evaluați cu aceste rezultate), cea mai mica fiind 1.62.

La Facultatea de Medicină Dentară au fost admiși pe locurile bugetate 39 de elevi, iar pe locurile cu taxă, un număr de 50 de absolvenți de liceu. Cea mai mare medie de intrare aici a fost 9.85, iar cea mai mică, 7.30. Alți 105 elevi care au venit să susțină examenul de admitere pentru a deveni stomatologi la tehnicieni dentari, au fost declarați respinși.

La Facultatea de Farmacie au intrat la buget 59 de elevi, iar pe locurile cu taxă au fost admiși 31 de candidați, cea mai mica medie de intrare fiind 5.04. Aici au rămas 9 locuri libere, deoarece facultatea a pus la bătaie, pentru anul universitar 2017-2018, un total de 40 de locuri cu taxă.

Eventualele contestaţii cu privire la modul de desfăşurare a concursului de admitere sau la rezultatele acestuia se vor depune, după afişarea rezultatelor, la Registratura universităţii, camera 1, în data de 27 iulie 2017, orele 08.00-14.00.

 UMFVBT deschide o filială și la Deva

Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara a anunțat, ca o premieră pentru noul an universitar, că va deschide o filială de Asistenţă Medicală Generală şi la Deva. Acolo, admiterea va avea loc în 21 septembrie.

,,Programul de studii universitare de licență Asistență Medicală Generală (Deva) din cadrul Facultății de Medicină, a fost avizat favorabil în ședința ARACIS din 29.06.2017. Pentru programul de studii universitare de licență Asistență Medicală Generală (Deva), Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara va organiza concurs de admitere sub forma de concurs de dosare, în luna septembrie 2017, condiționat de includerea acestui program de studii universitare de licență în Hotărârea de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2017-2018.”, a transmis conducerea universității.

Rezultatele provizorii la Facultatea de Medicină
Rezultatele provizorii la Facultatea de Medicină Dentară
Rezultatele provizorii la Facultatea de Farmacie

LĂSAȚI UN MESAJ