Deschiderea Conferinței de Vest a Jr. NBA League România

106

La Universitatea de Vest din Timișoara, a avut loc deschiderea noului sezon din cadrul Jr. NBA League România – Conferința de Vest, o competiție dedicată elevilor din ciclul primar, inclusă în calendarul Jr NBA League România 2023. În acest eveniment au fost stabilite numele echipelor din NBA ce vor fi atribuite celor 15 școli din Conferința de Vest. Cele 15 școli sunt grupate în trei divizii ale Conferinței de Vest, denumite în mod similar cu binecunoscuta competiție nord-americană NBA: Northwest, Pacific și Southwest.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți internaționali ai competiției NBA, alături de organizatori și parteneri locali: Nikoloz Tskitisvili (NBA Ambassador), Alvarez Leo Adrian (Jr. NBA league), Nicoleta Wilms (Winsedswiss – partener oficial Jr. Nba League), Carmen Tocală (președintele FRB), Amalia Marchiș (președintele AJB Cluj), Alin Faur (președintele AJB Timiș), Cosmin Hogea (Inspector școlar general adjunct, Inspectoratul Școlar Timiș), Sorin Șipos (SCM Timișoara), Mădălin Bunoiu (prorector UVT), Marin Popescu (director DRMP UVT) și Dragan Petricevic (coordonator Western Conference Jr. Nba League).

Rectorul UVT, Marilen Pirtea: „Ne bucurăm că noul sezon al Conferinței de Vest Jr. NBA League debutează astăzi la Universitatea de Vest din Timișoara. Competiția Jr. NBA League preia o experiență valoroasă nord-americană și o aduce pe terenurile de baschet ale școlilor din România, pentru elevii din ciclul primar. Acest program oferă un mediu amuzant pentru copii, în care aceștia învață fundamentele și valorile jocului de baschet. Sportivitatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor sunt esențiale pentru tot parcursul lor educațional viitor, sunt valori primordiale promovate prin această competiție baschetbalistică, pe care UVT o susține cu entuziasm.”

Formatul competiției prevede înscrierea a 30 echipe în cadrul celor două conferințe (Est – Cluj-Napoca și Vest – Timișoara), cu 15 echipe în fiecare conferință, grupate în 3 divizii pe fiecare conferință (cu 5 echipe în fiecare divizie). Sezonul regulat prevede ca fiecare echipă să joace împotriva celorlalte patru echipe inter-divizionare, de cel puțin de două ori (tur-retur), ceea ce înseamnă că fiecare echipă joacă cel puțin 8 jocuri. Mai apoi, în funcție de rezultate, echipele participă la Play-Off-urile Conferinței de Est (Cluj-Napoca) și conferinței de Vest (Timișoara), după care, primele 8 echipe din fiecare conferință, cu cel mai bun punctaj victorii – înfrângeri, vor avansa în finalele Jr. NBA League România.

A treia ediție a Jr. NBA League România a fost precedată, în primele două ediții, de o serie de întâlniri sportive apreciate, în care aproximativ 425 de elevi au beneficiat de un cadru organizat, care are la bază principiul că sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi atrage să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fair-play-ul. În lume, competiția Jr. NBA League se desfășoară în 22 țări, 60 orașe, antrenând 1050 echipe, 15750 elevi, 2100 antrenori, care dispută 8400 meciuri în sezonul regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.