La UMF „Victor Babeș” Timișoara, competiția pentru postul de rector „se poartă” în doi!

448

Conform unor surse din interiorul universității, cu trei saptămâni înaintea alegerilor pentru funcția de rector al universității timișorene, două nume sunt vehiculate ca aproape „certe” pentru acest „trofeu”! Este vorba de profesorul universitar doctor Marius Raica, rectorul în funcție, și de unul dintre actualii prorectori, profesorul universitar doctor Simona Drăgan.

Dintre cei doi, prima șansă o deține, cum este şi firesc, profesorul Raica, care a reușit în cei patru ani de mandat să mențină UMF „Victor Babeș” Timișoara pe o linie onorabilă, inițiind şi unele măsuri de reformare a universității, dar, mai ales, a crescut, din veniturile proprii ale instituției, substanțial salariile cadrelor didactice.

Miza alegerilor de la universitatea de medicina locală este una destul de mare, câtă vreme la UMF „Victor Babeș” Timișoara au ajuns să studieze, în prezent, peste 1000 de studenți străini, care, prin taxele de studiu plătite, contribuie cu câteva milioane bune de euro pe an la bugetul universității.

Practic, UMF „Victor Babeș” Timișoara este universitatea cea mai stabilă financiar și cu potențialul de creștere cel mai crescut, alături, probabil, de Universitatea Politehnică, din întreaga regiune de vest a României!

1 COMENTARIU

  1. Trecutul, chiar discret pozitiv, nu garantează un viitor mai bun! !! Trecutul ar trebui sa rămână TRECUT! Prezenta unei Doamne în fruntea UMF TIMISOARA, dincolo de inedit, poate fi VIITORUL! !! Si, dacă o vom considera pe D-na Prof.Dr.SIMONA DRAGAN, atunci viitorul poate deveni o BUNĂ CERTITUDINE pentru evoluția cinstită a Universității NOASTRE!

LĂSAȚI UN MESAJ