La Timișoara se pregătește un protest de susținere a ministrului Culturii. Când are loc

1239
vlad alexandrescu

La Timișoara se pregătește un miting de susținere a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, care a anunțat că-și dă demisia, miercuri. Vă reamintim că premierul Dacian Cioloș i-a cerut să renunțe la funcție, pe fondul scandalului de la Opera Națională. Însă, ieri, Vlad Alexandrescu a anunțat pe Facebook că a convenit cu premierul să nu-și depună demisia înaintea sărbătorilor de Paști.

Protestul pentru susținerea ministrului demisionar are loc la Timișoara în data de 3 mai, între orele 19.00 – 21.00, în fața Direcției Județene de Cultură de pe strada A. Pacha. „Veniţi, aşadar, ca-n vremurile bune, cu câte-un afişuleţ/ o pancartă făcut(ă) de mână sau chiar cu mâinile goale, dar cu sufletul plin. Odată ajunşi acolo, om vedea câţi suntem şi ce-om face – dacă stăm, dacă ne plimbăm, dacă tăcem sau strigăm. Să-i arătăm acestui om că nu e singur. Să le arătăm celor ca el că îi învestim cu încrederea noastră. Iar celor ca Cioloş şi, mult mai important, politrucilor care-l manevrează din urmă, că n-am adormit. Nici pe departe„, scriu inițiatorii acțiunii pe pagina de Facebook a evenimentului intitulat „Vlad rămâne„.

Organizatorii mitingului mai spun că Vlad Alexandrescu este cel mai credibil dintre miniștrii Guvernului. „Opera Română, o ştim cu toţii, a fost un pretext. Realitatea e că Vlad Alexandrescu şi oamenii ca el deranjează. Deranjează proiecte industriale cu cianură solicitând protejarea, în acord cu legea şi valoarea lui, a unui sit istoric remarcabil. Deranjează ieşind de-a dreptul în stradă pentru a împiedica demolarea unor clădiri istorice din Bucureşti. Deranjează oferind o şansă culturii independente/ alternative şi îndrăznind să sugereze punerea-în-competiţie a unor fotolii directoriale din Cultură deţinute, de decenii, de aceiaşi „grei” ai culturii, încremeniţi-în-proiect„, cred inițiatorii protestului.

LĂSAȚI UN MESAJ