La Timişoara începe războiul împotriva gunoaielor

193

În această dimineață, la sediul Poliției Locale Timișoara a avut loc o întâlnire a conducerii instituției și a polițiștilor locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului cu directorul Retim SA, Dl. Gheorghe Para, pentru a se stabili măsuri urgente și organizarea de acțiuni punctuale comune pentru prevenirea depozitării de deșeuri în alte locuri decât cele autorizate.

Problema formării de rampe clandestine de deșeuri pe raza municipiului rămâne una de actualitate, fiind permanent în atenția polițiștilor locali, motiv pentru care încă de la începutul acestui an a fost demarată o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legale referitoare la depozitarea deșeurilor.

În acest scop, polițiștii locali au înmânat asociațiilor de proprietari peste 1000 de notificări prin care li s-a adus la cunoștință timișorenilor care sunt riscurile la care se expun în cazul în care depozitează deșeuri în alte locuri decât cele destinate.

Pe lângă acțiunile comune punctuale care vor fi organizate, vor fi repuse în funcțiune și camerele de luat vederi în zonele în care se formează rampe, acestea nefuncționând o perioadă de timp din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni să respecte legislația și să nu abandoneze deșeuri pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate deoarece, conform HCL 371/2007 modificată, riscă sancțiuni care pot ajunge până la 2500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ